Посещение на фабрика за ром “Barceló”  /Барсело/ в Сан Педро де Макорис

   Доминиканската Република е страна с вековни традиции в производството на ром, датиращи от пиратските времена. Благоприятният климат способства за растежа на захарната тръстика, дошла заедно с робите от Африка. Направете едно пътешествие в тайните на производството на ром. Запознайте се с процеса на дестилацията, състаряването и бутилирането на рома. Ще посетим „Историческия център” към действаща фабрика за ром „Barceló ”. Ще се запознаем с историята и технологията на производство. Накрая ще имаме възможност да дегустираме някои видове ром.

Посещение на фабрика за пури “Tabacalera de García”  /Табакалера де Гарсия/ в  Ла Романа

   Карибите са родината на тютюна. Индианците таино, от Предколумбова Америка, са употребявали тютюн в религиозни ритуали и за лечение. Думата “куба” на езика на таино е много близка по звучение с думата за тютюн и се предполага, че произлиза оттам. Истинският бум в производството на пури започва с пристигането на собствениците на тютюневи плантации и фабрики от Куба след Революцията през 1959 г.. Така в страната започват да се произвеждат H.Upmann , Montecristo и Romeo y Julieta и Доминикана става най-големия производител на ръчно свити пури в света.

Ще посетим фабриката “Табакалера де Гарсия”  в Ла Романа – най-голямата фабрика за производство на ръчно свити пури в света.