Нашето пътуване ще ни отведе на малко познатия Атлантически бряг на Доминиканската Република – мястото, където Христофор Колумб стъпва за първи път на острова, родината на тютюна, световната столица на кайтсърфа. Ще се изкачим с единствената на Карибите въжена линия на планина, откъдето се открива гледка в радиус от 100 км., ще плуваме с лодка сред мангрови гори, ще се спускаме по каскада от 27 водопада.

1-ви ден. Пристигане в Санто Доминго

   Настаняване, нощувка

2-ри ден. Обиколна екскурзия на Санто Доминго

 Alcázar de Colón /Замъкът на Колумб/,  Calle El Conde  /Улица Ел Конде/,  Calle las Damas  /Улицата на дамите/,  Catedral Primada de America  /Катедралата Санта Мария ла Менор/,   Faro a Colón Фарът на Колумб,  Fortaleza Ozama /Крепостта Осама/,  Monasterio de San Francisco  /Манастирът Сан Франциско/, Casas Reales  /Кралският двор/, Panteón de la Patria /Пантеон на нацията,  Parque Nacional Los Tres Ojos /Национален парк Трите очи/,  Ruinas Hospital San Nicolás De Bari Нощувка. виж тук

3-ти ден. Отпътуване от Санто Доминго

   По пътя ще посетим Santiago de los Caballeros /Сантяго де лос Кабайерос/. Градът се намира в плодородната долина Cibao /Сибао/. Наименован е в чест на 30-те испански аристократи, които са пътували с Христофор Колумб и през 1495г. са основали селището. Символ на града е Монументът на героите на Реставрацията, издигнат в чест на участниците във възстановяването на независимостта на Доминиканската Република от Испания през 1865г.. В долината Сибао се произвежда 90% от тютюна на Доминикана, поради което е наричана „Тютюневата долина”. Ще посетим цигарената фабрика La Aurora /Ла Аврора/, където ще се запознаем с процеса на производство на пури от отглеждането на тютюна до опаковъчната кутия.

Вечерта – пристигане Пуерто Плата/Кабарете. Преход за деня  217 км.

4-ти ден. Пуерто Плата 

   Градът е открит от Христофор Колумб при първото му пътуване /1492г./ и наименован от него Сребърното Пристанище /Puerto Plata/. Намиращ се в подножието на планината Isabel de Torres  /Исабел де Торес/, градът е известен и като „Годеницата на Атлантика” заради красивата природа и чудните плажове. Ще се качим на върха на планината с единствената на Карибите кабинкова въжена линия. Оттам се открива невероятна 100 км. гледка на крайбрежни селца, палмови гори, реки и водопади. След това ще посетим крепостта “San Felipe” /Сан Фелипе/ и фабриката за производство на ром “Brugal”  /Бругал/- най-голямата в Доминикана.

Вечерта – Кабарете. Преход за деня 40 км.

5-ти ден.  Пуерто Плата/Кабарете

   Сутринта – плаж на малко познатия остров Пунта Русия, известен с белия пясък и кристалната вода.  След това ще посетим руините на Isabela  /Исабела/ – мястото, където Христофор Колумб е построил първото европейско селище на Новия Свят. Тук ще видим и останките на първата църква в Америка.

Следобедът ще бъде посветен на кехлибара. Доминикана е производител на едни от най-качествените и чисти кехлибари в света. Ще минем по „Пътя на кехлибара” в хълмовете La Cumbre  /Ла Кумбре/, където ще видим мини за кехлибар. След това ще посетим и Музея на кехлибара в Пуетро Плата, където са изложени образци кехлибар в които са застинали гущери, скорпиони, бръмбари и оси отпреди 20 милиона години.

Вечерта – Кабарете. Преход за деня 206 км.

6-ти ден. Пуерто Плата/ Кабарете

   Световната столица на кайт сърфинга. Постоянният източен вятър, километричните плажове и равният бряг правят градчето център на провеждането на множество първенства по кайт сърф през цялата година. С разнообразния си нощен живот, Cabarete /Кабарете/ е известен и като център на младежкия туризъм в Доминикана. В близост се намира Sosúa  /Сосуа/ – град, основан от еврейски емигранти, пристигнали от Нацистка Германия през 1940г.. Понястоящем тук живеят много емигранти от цял свят. Денят ще посветим на природния феномен Damajagua  /Дамахагуа/ – каскада от 27 водопада. Ще се изкачим по тесни пътеки през джунглата, а ще се спуснем по реката – през водопадите.

Вечерта – Кабарете. Преход за деня 60 км.

7-ми ден. Сутринта  Laguna Gri Gri /Лагуна Гри Гри/ 

    Един от най-големите резервати за чапли,морски орли и речни костенурки в Доминиканската Република. Лодката ще ни отведе по тесни канали между мангрови дървета до прекрасния плаж Caleton /Калетон/, с причудливите фигури на хора, катерещи се по скалите

Ще прекараме целия ден с барбекю на плажа. Преход за деня 130 км.

8-ми ден. Отпътуване за полуостров Samana/Las Terrenas /Самана Ла Теренас/

    Този природен рай е останал непокътнат от времето на откриването му за европейците през 16 век. Скритите пещери, необятните палмови гори и множеството заливчета са били привлекателно място за пиратите. Спокойните води на залива Самана привличат всяка година ооколо 5000 гърбати китове за чифтосване  и раждане на малките. Атмосферата в градчетата на полуострова е странна смесица от френско, испанско и английско влияние. След обяд ще прекараме на плажа Las Ballenas /Лас Байенас/, а вечерта ще опитаме местна кухня в някое от многобройните крайбрежни заведения

Вечерта – Лас Теренас. Продължителност на прехода за деня 204 км.

9-ти ден. Самана/Лас Теренас

   Този ден ще посветим на една от най-известните забележителности на Доминиканската Република – Водопадът El limón /Ел Лимон/. След 45 минути яздене през живописни палмови гори, се достига до водопада. Там ще можем да се насладим на красивата гледка и кристално чистите хладни води

На връщане ще посетим доминиканско село, където местните жители ще ни запознаят с начина си на живот, с производството на мамахуана и варенето на кафе. Късният следобед ще прекараме на Playa Bonita  /Плая Бонита/.

Вечерта – Лас Теренас. Преход за деня 30 км.

10-ти ден. Las Galeras  /Лас Галерас/

Сутринта ще потеглим към Las Galeras  /Лас Галерас/ – малко градче на „върха” на полуострова, белязано от духа на основателите му французи. Оттам с лодка ще отидем до световно известния плаж Playa Rincón /Плая Ринкон/.

През периода 15.01-15.03 през деня ще направим разходка с корабче в залива за да видим плуващите там гърбати китове. По това време на годината около 5000 кита пристигат в залива Самана за да раждат малките си и да се чифтосват.

Ще обядваме на световноизвестния Isla Bacardi /остров Бакарди/, където ще прекараме и останалата част на деня. Вечерта ще посетим  най-известното място за танцуване на полуострова. Тук си дават среща професионални танцьори и пълни аматьори, местни и туристи, тинейджъри и улегнали бизнесмени.

Нощувка в Лас Теренас. Дневен преход 132 км.

11-ти ден. Отпътуване за Санто Доминго

    След обяд, преди трансфера за полета, ще направим една разходка из Zona Colonial /Колониалната зона/, ще посетим музей на рома, музей на пурите и ще имаме възможност за пазаруване на сувенири.

Преход за деня 140 км.